Pages

Thanks my follower (^_^)

Monday, April 4, 2011

::Went to Visit Mama and her Family::

minggu ni dah start study week....awal2 kita jalan2 dulu, buku letak tepi...
3 hari saya balik rumah famili angkat di semenyih...
tak dapat balik rumah sendiri, balik rumah famili angkat pun jadi lah
nak dijadikan citer.......saya gi sana bawak la sebiji kek... tulis atas kek tu "special for Najmi's family & happy birthday Naja"....sampai je rumah, naja (adik angkatku) tak balik koje lagi....kebetulan famili mama ada kat rumah. ramai la orang tyme tu. mama ni pulak tak sabar nak tengok kek, bukak la kotaknya dan dia baca la perkataan tu. then, dia tanya siapa najmi???
saya dengan selambernya tanya "ayah nama ape ye?"
adik beradikku sorang lagi, ieja menjampuk "kami tulis nama ayah sebab kek tu untuk semua. tapi tak tau nama ayah"
mama gelak " hahahaaa....kenapa tak tanya"
muka saya tyme tu merah tahan malu "duk ingat nama ayah najmi, confident je tulis, malas lak nak tanya"
semua yang ada tu gelak termasuk famili mama....
kek tu tak sempat tunggu naja balik untuk potong sebab famili mama dah nak balik

tengah2 borak tu, saya buat2 tanya la..tak de durian ke...hehee
lepas ayah balik dari ambik naja, dia bawak balik beberapa biji durian....nyum3x
terima kasih ayah.....hilang kempunan den.
esoknya tu ayah ajak gi kampung dia makan kenduri kat kuala pilah, negeri sembilan
dah sampai sana semua dah kosong...rupa2nya ayah salah faham, kendurinya hari sabtu, yang kami pergi hari ahad. sabor je la!!!
pastu ayah bawak gi makan rojak dan cendol, tempat dia selalu makan masa kecik2 dulu.
ayah cakap rojak dia sedap, tapi for me tak berapa sangat, kuah dia manis.
pastu kami gi rehat2 kat ulu bendul...

~Ulu Bendul~

kelakar je rasa, semua orang gi sana nak mandi-manda dengan pakaian mandi. kami pulak pakai baju kurung, kenduri punya pasal.....
pastu, kami gi tengok ular, kat dalam ulu bendul tu ada taman ular sawa yang baru bukak
mula2 saya geli nak sentuh, tapi kalau dah sentuh berani je....
mama suruh la letak atas leher nak ambik gambar, tapi den tak berani
bila tengok je sorang budak tu berani giler pegang, rasa tercabar jugak laa...
saya pun dengan yakin "mama, nak try jugak la...hehee"
pekerja tu pun letak la atas tengkukku, tapi saya suruh dia pegang kepalonya, takut sihhh...
tapi gambar tu semua duk dengan mama....fon saya ni mana ada kad memori nak letak...huhuuu

~pintu gerbang nak ke taman ular~


pastu kami pergi melawat alif, anak ke-3 mama, kat sekolah tahfiz
alhamdulillah...dia terbukak juga hati nak gi sekolah agama lepas PMR tahun lepas
memang berubah tengok cara dia, jadi pendiam....dulu banyak je lawyer buruk dia
bawak la dia keluar makan2. mesti lah gi cari durian...makan la durian lagiii...besh3x!!!
dari pagi sampai la malam duk atas keta je...sampai rumah masing2 pegsan sebab penat.

hari esoknya...eh, hari ni la...tal de buat ape2 pun, kemas2 rumah, basuh baju, masak sama2, the tengok tv je...pastu balik...pastu ngadap tenet..pastu terus update blog....hahahaaa

selamat study semua!!!!!! http://www.cute-smiley.com

No comments:

tabung untuk belajar ---->