Pages

Thanks my follower (^_^)

Tuesday, April 19, 2011

::Familiku, Famili mereka dan Tarikhmu::

assalamualaikum pembuka bicara,
salam dihulur kepada semua saudaraku,
inginku memulakan bicara,
bicara tentang famili mereka & pengiraanku,

saya jual pantun tu dengan harga RM1 juta...ada orang nak beli???

jika dulu otak kiriku aktif bermain dengan formula...
jika dulu otak kiriku gembira bermain dengan nombor...
tapi kini otak kiriku lemah gemalai ditinggalkan oleh formula....
tapi kini otak kiriku juga tertekan melihat nombor...
wahai tuan punya otak kiriku...
bagilah sedikit bius kepada otak kiriku...
kembalikan keaktifan itu supaya otak kiriku gembira kembali bersama nombor.

nah! sajak yang paling best di abad ini...yang ni tak boleh jual...

hari ni saya nak bermain-main dengan nombor supaya otak kiri ni  cerdas seperti dulu.....
kita main-main dengan nombor 19.14.2011 lah ye...
itu adalah tarikh hari ni ye....ada yang lupa tu tarikh ape....

saya nak bercerita sambil mengira...dengar baik2 ye anak-anak....

=> saya baru melepasi paper yang ke-3 dalam exam hari ni...ada 3 papers lagi yang sedang menanti...my niece dah berumur 3 tahun tau (3+3+3=9)
=> my niece tu adalah satu-satunya anak saudara lelakiku....1 je heroku..huk3x
=> saya ada adik beradik 8 orang...parents ada 2 je...ma dan ayah (8/2=4)
=> jika dicampurkan semua family saya...parents+siblings+anak2+ipar2....semua adalah 19 orang...insyaallah akan hadir lagi sorang hujung bulan ni...kiranya 20 la kan termasuk baby dalam kandungan kakakku tu...
=> satu-satunya adik saya tu dah berumur 14 tahun...anak sedara saya kat KB tu plak dah 2 tahun lebih umornya...sungguh pantas bumi berputar...(14-2=11)

nak dijadikan ceghita, once upon a time, Satu (1) berkahwin la dengan Nine (9)....setahun kemudiam mereka dapat anak kembar iaitu Dua (2) dan Zero (0)....dua tahun kemudian mereka dapat lagi anak kembar, Wahid (1) dan Wan (1)....empat beradik tu semua lelaki tau...disebabkan si ibu tu nak sangat anak perempuan....si bapa pergi la ambik anak yatim perempuan sorang kat rumah anak2 yatim, dan namakan dia sebagai 'Arbaah (4).
setiap kali hari raya menjelang, mereka takkan lepaskan bergambar bersama sebagai kenangan..

gambar candid mereka masa hari raya tahun bila entah.....
~Family 19.4.2011~
Tamat sudah kisah mereka http://www.cute-smiley.com
secara kesimpulannya, sebenaunya nak cakap hari ni my little prince, Muhammad Al-Hafiy genap 3 tahun sudah umornya....
acik Ah doakan semoga Hafiy membesar dengan baik dan menjadi mujahid yang soleh....
nanti besar tu jangan lupa baca kisah kat atas tu...penat tau cik Ah lukis...

~Selamat Hari Lahir Hafiy~




### exam PKK tadi dapat jawab teori je...otak kiriku tetiba blurr bila bebola mata tertumpu kepada nombor ###
http://www.cute-smiley.com

No comments:

tabung untuk belajar ---->