Pages

Thanks my follower (^_^)

Saturday, May 28, 2011

::Tension Berlipat Kali Ganda::

ya Allah.....setiap kali mengadap subjek HRP ni, hatiku sering menangis. subjek nya tak lah susah sangat. cuma cara pensyarah tu yang buatkan kami stress dan terasa subjek tu susah sangat2....pelajar yang baru masuk mula2 kelas kami, yang baru kenal kelas kami dulu pernah cakap..."pensyarah ok je, saya suka cara dia. bagus!"...nah! sekarang mereka baru rasa. masing2 dah rasa malas nak gi kelas dah sekarang ni, malas nak berdepan dengan dia. semua dah rasa ke'tension'an tu kan.

asmaq tak nafikan, cara dia memang bagus. memang patut la buat pelajar degree macam ni. dia pernah cakap.. "please la. you all student degree. cuba berlagak macam pelajar universiti"....saya dah cuba berlagak la, tapi tak boleh. asmaq boleh dikategorikan dalam pelajar yang manja juga. semua nak pensyarah yang bagi. betapa tensionnya nak mencari sendiri maklumat dan nota sendiri. hari2 asmaq duk mengadap subjek dia je, macam la asmaq ni tak de subjek lain untuk di'study'.

sem lepas rasa ok lagi cara dia ajar, tapi sem ni rasa stress berlipat kali ganda. setiap kali masuk kelas kami kena terangkan subjek yang akan kami belajar. dah la tak de buku rujukan yang spesifik untuk subjek tu. kalau kami salah bagi maklumat, tak de lah markahnya. dah la kelasnya dua hari dalam seminggu. kuiz pulak akan dibuat bila2 masa je. tiap2 hari la kami kena study subjek dia tu. sampaikan exam subjek lain pun asmaq tak boleh nak fokus sebab asyik duk fikir subjek dia je.

sekarang kami dah start buat projek dan akan dipantau setiap minggu. sampai sekarang asmaq tak jumpa lagi maklumat tu. padahal benda simple je, kena buat pengenalan je baru ambil masa seminggu, ni pun tak jumpa lagi. pelisss la asmaq....set your mind that you can do it. benda yang paling sukar adalah nak setkan maklumat dalam minda ni. kalau dah setkan benda tu susah, memang susah la cik asmaq oii.....

waaaa...tensionnn....aku tension!!!!!

2 comments:

shuhada said...

subjek HRP tu nape asma?

asmaqhusna said...

human resource planning, subjek major kami....

tabung untuk belajar ---->