Pages

Thanks my follower (^_^)

Tuesday, May 10, 2011

::Blog berat..seberat-beratnya::

Masak ikan dalam kuali,
Bersua kembali (^_^)

dah lama dah nak cakap pasal ni..tapi tak tertulis-tulis pun.
blog berat? berat macam mana tu ye?

manakah yang berat antara gajah dengan blog?

asmaq dulu tertanya-tanya cam ni la bila ada orang tegur blog asmaq ni berat.
asmaq tanya la dia balik... "berat macam mana?"
dia cakap berat dengan widget2 yang menggunakan flash...
asmaq tak ingat dah sape dah yang tegur tu....itu zaman dulu kala punya teguran.

dulu blog asmaq ni ada hiasan dengan daun maple dan bunga2 yang berterbangan...pastu kat tengah2, asmaq letak yang lip lap tu....lawa je tengok.
tapi asmaq tak boleh tatap blog sendiri lama2 tyme tu...tak sampai 3 minit, laptop terpadam.
bila buang semua tu baru la asmaq boleh lepak lama2 dalam hutan ni....menikmati kehijauan alam sambil melayan cerita2 entah ape2 kat pelayaran kehidupan ni....

terima kasih kepada yang menegur, rupanya laptop asmaq ni tak boleh tampung benda berat2, kejap dia terpadam la sendiri. al-maklumlah la...pakai laptop murah2 je....

ada jugak blog yang asmaq follow tu dia pakai widget2 tu....orang tu kata widget tu semua pakai flash, so lambat sikit la dia nak loading blog kita kan...
asmaq sendiri pun tak boleh nak masuk blog yang ada widget2 tu semua....boleh rosak dibuatnya laptop ni gara2 terpadam je.

nasihat saya, buang la widget2 tu semua kalau niat menulis blog tu untuk sharing some information kat orang. dan buang la lagu2 kat blog tu, bukan semua orang suka dengar lagu yang kita suka kan. kalau blog tu untuk peribadi je tak pe la jugak. ni asmaq cakap yang nak share information penting je ye!

tataaa~

No comments:

tabung untuk belajar ---->