Pages

Thanks my follower (^_^)

Monday, July 4, 2011

::BBQ Sambil Beramal::

inilah aktiviti waktu cuti, BBQ Sambil Beramal....beramal ape pun tak tau.  mintak simpati dari orang ade lah. nak BBQ, tapi lupa nak bawak mancis. nasib baik sorang budak muda kat situ baik hati nak bagi pinjam mancis dia.

biasanya aktiviti kami bila cuti setakat jumpa dan makan2 kat KFC je. kali ni advance sikit, wat BBQ kat Gua Madu. gua ni antara tempat yang popular la bagi warga gua musang untuk berkelah, dan aktiviti popular kat sini adalah bermadu kasih. orang luar tak tau kot tempat ni, kat gua musang ni popular dengan Gua Cha je bagi orang luar. sape yang pernah alami alam sekolah menengah mesti pernah belajar pasal Gua Cha dalam subjek sejarah. asmaq duk kat sini lama pun tak pernah pegi gua Cha. panjat gua pun tak pernah.

tujuh puteri yang terlibat dalam aktiviti BBQ

tujuh orang tu semua my classmate waktu sekolah dulu. ajaknya ramai. yang betul2 free, ciput tu je. tapi takpe,  mereka tetap happening....dengan gelak ketawanya... pakai tema lagi, black and pink...kelllass gitu. yang paling kelas ada sorang tu kan..yang tak minat pink tu kan...sanggup gi beli pakaian warna pink semata-mata nak memenuhi tema.....semangat kekawanan!!!!

waktu perpisahan dulu kita bakar satay (ingat tak?)...kali ni bakar ayam derr...

pocing...pocing...pastu makan...makan

lepas makan2...kami pegi panjat gua....eh tak, naik guak....eh bukan, melawat gua. kami jalan2 kat kaki gua tu je. takkan nak panjat dengan kasut2 cantik kot. 
orang kata, nama gua madu diberikan sebab kat puncak gua ada madu. tak tau la betul ke tak. kalau ade pun, hanya orang tertentu je boleh ambik madu tu. al-maklumlah,...kalau ada madu mesti ada lebahnya...

comam tak??? ada style lah....

nak turun dahhh

tengah cakap2 pasal selipar cik ta yang putus

gediks punya posing

surau dalam gua...yang ditunjukkan oleh kawan asmaq, faezah tu adalah kubur. tak tau la betul ke tak kubur, tapi nampak gaya macam kubur. 

ini jambatan yang perlu ditempuhi untuk ke Gua...nampak tak motor tu...kami yang jalan kaki pun rasa gayat, berani pulak budak2 ni naik motor atas ni

dah banyak sangat kot upload gambar ni....sikit2 udah la yerr...
BBQ yang sangat seronok...terima kasih kepada yang menjayakan aktiviti ini. cayam kamu cemua....nanti kita gi 'monggek' pulak naa...kih3x

lupa lak nak cakap lagi....nampak tak air warna ape kat atas tu. sedap tu kalau diminum. dengar kabar, tempat ni boleh mandi, tapi sape yang sanggup nak mandi dengan warna air cam ni. kedalaman dia pun tak leh nak agak.
satu lagi, kat gua madu ni ada sebuah warung. so, kalau saje2 nak lepak2 minum kopi sambil borak2 pun boleh...tak semestinya berkelah. lepak lama2 pun tak pe, surau kan ada.

sekian sahaja....bye2~

4 comments:

abglan said...

eee... mesti banyak nyamuk

asmaqhusna said...

tak de la plak mse berBBQ tu duk bertepuk2 nyamuk. setahu sy nyamuk ni hidup melalui air bertakung. gua ni tempat peliharaan OK...

azana said...

asmaq??? macam penah nampak... ke x penah..hehe

asmaqhusna said...

ye ke?? saya pun lupa.....tapi muka cik azana cam familiar jugakkk

tabung untuk belajar ---->