Pages

Thanks my follower (^_^)

Wednesday, October 20, 2010

::Nilai Sebuah Pengalaman::

15-17 oktober asma telah membawa diri ke pulau sibu...ini kali ke-2 asma ke pulau selepas pulau redang...pegi sane bukan untuk brcuti seperti pegi pulau redang...pegi sibu untuk bertapa je....hahahaa~ nak tenangkan hati...lupakan masalah di ukm...alhamdulillah...pertapaanku di sana berbaloi...asma dapat tenangkan hati dan dapat banyak pengalaman...
bak kate cikgu dulu...pengalaman itu sangat berharga...carilah pengalaman sebanyak yang mungkin seperti kita mencari harta karun (ni ayat sdiri). memang banyak pengalaman yang asma dapat semasa di sibu. seronok sangat2. kali terakhir asma mengaktifkan diri dengan aktiviti lasak adalah masa zaman sekolah menengah dulu...masuk je universiti asma tak dibenarkan aktif sebab faktor kesihatan. tapi asma berjaya jugak melakukan aktiviti lasak di sibu. parents asma tak tau pun pasal ni...hehe..bukan tak nak bagi tau..tapi tak berkesempatan..kononnya laa...
banyak benda yang asma buat kat sana...abselling, snokeling, berkayak, main bola tampar, berenang...dan yang paling best dapat main gitar. dah lama sebenarnya teringin nak sentuh & petik gitar. akhirnya asma dapat jugak main walaupun tak pandai. terima kasih kat abang yan yang bagi asma main gitar tu. abang zaquan ada ajar skit not2 dia. tapi tak ingat pun.jurulatih ber3 tu sangat baik, tak kedekut ilmu. dia citekan pengalaman masing2. insyaallah...asma akan jadikan cite tu sebagai iktibar dan ingat pesanan2 mereka. tapi agak sedih sebab tak dapat ronda2 kampung kat sibu tu. tyme tu kaki asma luka lepas buat snokeling. tak sangka la plak kat pulau tu ada kampung...siap ada sekolah lagi. dalam kepala asma, ingatkan pulau tu hanya pulau kecil je. tapi rupanya besau dan luas. bila teringat balik memang best la duk kat pulau. jauh dari kesibukan kota. memori itu takkan dilupuskan dari ingatan ini. memori bersama kawan2...memori bersama jurulatih...dan juga memori duk kat bilik yang xde letrik...hahahaaa
sesungguhnya asma memang suka sangat2 dengan pantai...dulu ayah selalu je bawak kami ke pantai...sekarang dia sibuk dengan keje dia...I LOVE BEACH....ntah bila lagi akan ke pantai & ke pulau. pengalaman di sibu sangat menyeronokkan. "Jauh perjalanan Luas pengetahuan"


                                                      ~~~PULAU SIBU DI HATIKUUU~~~

tabung untuk belajar ---->