Pages

Thanks my follower (^_^)

Sunday, October 9, 2011

::Anda bangga Menjadi seorang Muslim?::

Today I want to share story from someone.
someone yang telah berubah dari free hair kepada menutup aurat sepenuhnya.
dia cakap, dulu masa dia free hair, semasa bertugas di luar negara, ada muslim di sana pernah tanya dia satu soalan.

muslim: kamu tidak bangga menjadi seorang muslim?
someone: of course I'm proud to be muslim....
muslim: so, why you not wear a hijab? ia tidak menggambarkan ciri2 seorang muslim. kita terpaksa pakai hijab sebab kita orang muslim.
someone: ????

*lebih kurang macam tu la dialog yang dia cakap....kepada orang yang berkenaan, sorry, i take your story for sharing with all muslim.

so, renung2 kan....kalaulah kita ditempat someone tu, apa perasaan kita waktu ketika itu.
selalu je kita dengar orang yang free hair cakap "aku tak nak la jadi hipokrit pakai tudung, walhal aku free hair".
jadi dia juga hipokrit dalam beragama Islam. tidak menutup aurat, walhal dia seorang muslim. am I right?
dalam dialog di atas, muslim tu cakap kita TERPAKSA pakai tudung....daripada terpaksa akan menjadi biasa. kalau nak tunggu hati ni betul2 ikhlas dan terbuka untuk pakai tudung, memang kita tak tahu bila. mungkin sampai mati kita rasa tak ikhlas pakai tudung kan.
Ingatlah! jangan tunggu sampai hati kita ikhlas, paksakan diri sebab kita adalah seorang muslim....tuntutan agama menyuruh kita menutup aurat, jika kita ingkar akan ada azabnya kelak.

selamatkanlah saudara kita...sentiasalah nasihat menasihati kerana manusia ada sifat LUPA.
ya Allah, selamatkanlah akidahku dan akidah keluarga ku serta akidah umat Islam supaya tidak terpesong.
Alhamdulillah, aku bersyukur kerana dilahirkan sebagai seorang muslim. I'm proud it...


From  My Heart: semua itu peringatan untuk diri sendiri juga!
hati manusia mudah tergoda dengan pujukan syaitan jika iman kita tidak kuat.

No comments:

tabung untuk belajar ---->