Pages

Thanks my follower (^_^)

Sunday, December 12, 2010

::niKmatNya cUti::

nikmat duduk di rumah akan berakhir sementara...rabu ni dah nak kena balik UKM...ada kerja dengan SRM pulak...

sedih sangat bila kena balik awal ni sebab tak dapat nak tengok kakak asma lahirkan baby. doktor jangka baby keluar minggu ni...tapi kalau asma balik lewat pun, same je, tak boleh tengok jugak kakak asma tu....dia akan bersalin dirumah mertuanya...huhu...sedihnya...anak saudara asma dah nak masuk 6 orang. semuanya asma tak pernah tengok diorang masa merah2, tengok2 je dah besar dan boleh meniarap....nasib..nasib...

nak citer pasal cuti plak...cuti asma 2 minggu lebih je. tapi asma seronok sangat cuti kali ni. penuh dengan aktiviti...rumah asma ni dah jadi macam pusat tuisyen plak...mula2 ajar budak yang nak spm...pastu ajar budak2 sekolah rendah plak...jiran2 asma ni selalu datang lepak kat rumah bila asma ada...daripada duk lepak je, asma suruh la diorang bawak buku sekali.....hehe

~jiran2 yang selalu menceriakan cutiku~

cuti ni jugak asma lebih banyak menghabiskan masa didapur...hehe...bukan masak lauk pauk. asma suka masak kek dan desert je. dan kadang2 tu terasa macam chef pakar pulak. kalu asma buat kek, asma akan ajak jiran2 asma tu tolong. diorang jugak yang suruh ajak, katanya boring sebab tak de benda nak buat tyme cuti sekolah. asma tak sezalim kakak asma, nak lipat kain pun ajak budak2 tu jugak, suruh lipat kain sekali...hahaaa...ambik kesempatan namanya tuuu
~ni kek bebudak tu buat...yummy~

dalam gembira ada kesedihan....dalam cuti ni jugak asma dapat berita yang cikgu catur asma meninggal sebab sakit jantung. muda lagi orangnya. dia yang mengajar catur asma tyme sekolah menengah dulu. dia jugak lah yang memberi keberanian untuk asma masuk pertandingan catur. 
sekarang asma dah takut nak masuk pertandingan catur. mungkin sebab dah lama tinggal permainan ni. dah jadi beku otak ni. lagi pun bukan senang nak cari orang yang pandai main catur ni. nak ajak abang & kakak asma main pun susah dah sekarang. masing2 sibuk....

apa2 pun i'm so happy with my holiday and my result also...haha....cakap pasal reult ni, not bad!
sekarang semangat baru dah datang. asma akan tempuhi sem 2 yang akan memenatkan dan memeningkan dengan emosi yang terkawal dan fizikal yang kuat....insyaAlllah!!!


No comments:

tabung untuk belajar ---->