Pages

Thanks my follower (^_^)

Monday, December 20, 2010

::haRi peRtaMa di sEm Baru::

hari pertama sem 2 tahun 2 asma dah bermula pada 20 disember 2010
hari yang sangat2 sibuk rasanya
tak pernah lagi asma sibuk di hari pertama kuliah bermula

macam biasa...sebelum menghadapi hari pertama, pelajar2 UKm akan sibuk mendaftar kursus secara online
daftar kursus dibuka pukul 12 malam...dan ramai la yang 'stay up' malam tu...asma juga tak terlepas untuk join daftar kursus tu...sangat la fenin daftar kursus sebab kena ambik subjek major masing2....asma pun tak perasan tido pukul berapa malam tu

HARI ISNIN....1st DAY KULIAH:-
asma punya kelas pukul 1...satu kelas je...pagi tu asma bangun awal la jugak, dah la tido lewat....
terpaksa la breakfast dengan nescafe 3 in 1 (^_^)
nescafe 3 in 1 sangat bahaya untuk buah pinggang

lepas brekfast, asma mula contact sponsor....orang lain masih sibuk dengan daftar subjek, asma sibuk cari sponsor.....semua syarikat yang asma call, suruh hantar surat...ada yang suruh emel dan ada yang suruh fax kan je. leceh betul guna emel...ye la, kita mana tau sampai ke tak emel tu. dan lagi leceh nak fax. kena print out surat tu....kena pakai duit, dah la duit tak masuk lagi.
dah hampir pukul satu....time to go to the 1st class...kelas teori organisasi.
sebelum tu cek jadual dulu, kat mane kelasnya?
dia tulis BS6FEP....bukan ke BS6 tu banyak...dia bagi no tak lengkap
asma pun keliru la nak pegi ke tak...dan sempat lagi tu main pesbuk....siap main game lagi...hahahaa
pastu ada la orang suruh asma cuba2 cari kelas tu.

dah sampai fep, terpandang dia tulis BS 2,3,4,5 & 6 =>
asma pun ikut la anak panah dia tunjuk tu...rupa2nya dah tukar nombor bilik daaaa
tepat pukul 1 sampai kat kelas....tak sempat nak duduk lagi pensyarah dah masuk
nampak garang wooo...Dr Rohayu
dia lah yang akan uruskan student fep yang nak ambik LI
letak je barang terus dia mula sesi perkuliahan
OH MY GOD.....all in English maaa
nama teori organisasi...ingatkan guna BM
disebabkan dia yang menguruskan pelajar untuk LI, dia nak kami pun speaking...nanti senang nak dapat koje katanya....
orangnya sangat tegas. tak boleh lewat ke kelas. 5 minit lepas kelas bermula dia akan lock the door
and the 1st day, she already start to lock the door
banyak la sangat peraturannya
no jeans in my class...no t-shirt for women...no kebaya...can't do like this...can't do like that...bla bla bla
now! you want to drop this class? want take next sem? go ahead...u can drop this class
but, next sem u will see me again...
hahahaa...dia je satu2nya pensyarah teori organisasi kat situ
dan dia dah bagi projek kepada kami...huhu...di yang bahagikan kumpulan
pastu dia keluar sekejap, bagi masa untuk kami berbincang dengan group masing, which company want to choose aaa??? urmmm...think...think...
hampir 1/2 jam...dr Rohayu masuk balik. banyak jugak la kena reject, salah pilih company.
daha habis bincang...chapter 1 pun terpapar di skrin layar tuu....
tengah2 syok dengar dia ajar...fon pulak berdering, tapi asma dah silent cuma vibrate je.
satu deringan je tak pe lagi...fokus balik, sebab dia speaking...kne la fokus lebih2...otak asma lembab sikit nak translate english ni.
adusss.....fon berbunyi lagi..dan berbunyi lagi...perut pun berbunyi jugakk...
asma mula la gelisah. company yang asma call pagi tu ke yang buat panggilan ni? ataupun family asma?
tak boleh nak fokus dah...fon berdering tak berhenti...macam ada hal penting sangat.
asma tengok jam...lambat lagi nak abih kelas
urmmm..lambatnya masa ni....

gelisah dan terus gelisah....3 jam betul2 dia habiskan lecture. jam menunjukkan pukul 4.
selesai lah sudah bab 1..."prepare your idea for project & read chapter 2 before enter my class next week"
lepas je dia menjejakkan kaki, terus asma check telefon...
wow! i got 13 missed call & one message daripada orang yang sama.
sebenarnya asma dah janji nak temankan kawan gi PK....asma terus call dia balik.
"sorry sangat2..baru abih kelas. boleh bagi sy beberapa minit? nak solat jap"
dia pulak mintak mahap balik dengan asma...huhu
asma pun terus berlari-lari lepas solat, dari FEP ke PK
lupakan pasal lapar...dah sampai PK, sekejap je urusannya...naseb baik.
MySpace fuh! selesai sudaaa...balik bilik
selepas solat asar asma terus masak ape yang ada. tak sempat nak beli makanan lepas balik kelas.
masak sambil perut berbunyi dan badan yang agak lemah rasenya...dah la tak cukup tido, tak sempat nak makan plak....huhu...masak mee je. asma ada beli mee cintan yang tanpa perencah tu. taruk kiub pati ayam.
yummy! macam rase mee sup la jugak...boleh la tahan...

malam tu pulak asma ada discussion pasal jualan untuk dinner...asma ber2 je discuss kat foyer.
pastu datang lak pelakon sinetron..sape tu??? cuba teka.. MySpace
jeng jeng...ammy je, pengarah publisiti dinner, dia baru balik dari kajang....semakin rancak la discussion kami bila dia datang....pastu datang pulak pengarah teknikal, izzudin yang  datang ntah dari mane....duk lame skit, diyana pulak datang, s/u kami..dia kata boring duk kat bilik.....
semakin berpanjangan la kami punya discussion....tapi kami banyak gelak je...MySpace
al-maklum lah sebulan tak jumpa...macam citer ada...kami dah macam family rasenya.seronok sangat bila team dinner berkumpul.....macam perkampungan hari tu, memang tak boring la dengan deme2 ni.
meeting macam tak meeting. tyme serious kami serious jugak laa....
dan malam tu asma balik lewat ke bilik...kalau tak minta izin untuk balik, tak abih lagi diorang bercerita nya. asma dah la lapar....dan terpaksa la tido lewat lagi. walaupun penat, asma paksa jugak diri untuk makan. then, main pesbuk sampai tertido....MySpace

tamat sudah citer...panjang lagi nak citer...tapi terpaksa skip...sekian, wassalam~

2 comments:

nurul fiyda said...

Pnjgnyer cter, huhuhu
btw, nsib baik sya xdpat lecture tue... huhu

asmaqhusna said...

klu bleh nk tulis pnjang lagi....bnyak bnda berlaku....
hahahaa...ada jugak org rajin bce citer yg panjang lebar ni...

tabung untuk belajar ---->