Pages

Thanks my follower (^_^)

Friday, December 24, 2010

::insan yang selalu diperhatikan::

Alhamdulillah....hari ni saya berpeluang untuk membuat sedikit coretan di Pelayaran Kehidupan ini. sejak akhir2 ni saya kurang sihat...doktor kata mungkin migrain tambah lagi saya tak cukup tido.
dalam masa seminggu kuliah bermula ni, memang sibuk sangat...nak uruskan pasal kuliah lagi...nak cari penaja la...huh!
siang kuliah....malam meeting....memang tak cukup tido....makan pun, makan benda mengarut je. nasi memang tak sentuh...hehe...
saya memang stress sebab tak dapat respon daripada company yang dihubungi. dan setakat ni tak dapat penaja pun lagi. memang patut la dapat migrain.....sakit kepala tak henti-henti....
tapi dah makan obat....sekarang bergantung pada ubat je bile sakit....

sebenarnya coretan hari ni nak citer pasal kuliah dan pensyarah lagi....bukan nak buat ketupat tapi nak buat nasi lemak MySpace
setakat ni dah 4 kelas saya pergi. kawan??? memang la susah nak dapat kawan baru. kalau setakat kelas tak pe. ni kuliah..ramai kot orang. kenal tu memang la kenal. tapi saya ni susah sikit nak bergaul dengan orang. rasa rendah diri yang teramat. tambah lagi pensyarah suruh cari kumpulan masig2...huhu....cepat...cepat....sape nak ambik asma masuk kumpulan korang...!!!

hari ni saya ada satu kelas je, pengurusan gaji dan upah. nama subjek macam best je...pensyarah nya pun memang best. sebnarnya saya dah lama perhatikan pensyarah ni, Tuan Ahmad Khairy. sebelum ni tak tau pun dia ni Pensyarah. ingatkan pelajar master @ Phd tapi hari ni saya berpeluang mengenali sedikit sebanyak latar belakang dia. kenapa ye saya selalu perhatikan dia sebelum ni???
entah laa...saya sendiri pun tak tau. macam ada kisah di sebalik muka dia tu. dan ternya ada kisah yang menarik. cara dia berjalan macam tempang sikit, tapi tak tempang. sangka saya ingatkan dia pernah eksiden.
hari ni dia kongsi cerita dia dulu2.
jap eh...kita minum dulu....
MySpace
ok...sambung balik. pensyarah ni simple je orangnya. kalau nak citer, memang panjang la. kte skip2 je lah ye. saya memang kagum dengan dia bila dia citer pasal pengalaman dia bekerja dan macam mane bleh jadi pensyarah sedangkan dia kate dia tak minat mengajar orang dewasa.
kalau tengok kepala dia tu, macam ada kesan operate. ye! dia memang kena operate sebab urat arteri kat otak dia pecah, dan berlaku pendarahan.....benda ni berlaku sebab terlalu banyak sangat buat kerja dan berfikir...dan tanpa rehat. cara dia memang nampak tak boleh duk diam (asyik bekerja je)....selepas operate, dia lumpuh sebelah badan selama beberapa bulan. alhamdulillah sekarang dah ok, cuma kadang2 dia diserang penyakit sawan. dalam kelas tadi pun dia hampir diserang sawan....MySpace
dia kata memang kadang2 dia kena sawan tyme stress dan tak berhenti bercakap. dalam kelas tadi dia mintak break 5 minit supaya dia boleh tenangkan diri. dia keluar ambil angin sekejap dan sambung balik kelas.
dia memang bagus orangnya. sangat2 ambil berat pasal pemakaian kami, dan kami kena ikut yang falsafah pemakaian UKM. kalau tak dia akan halau spe2 yang tak ikut peraturan.

sekian sahaja kisah penyarah yang selalu diperhatikan....hehe...tenang je bila tengok dia. nanti kalau berpeluang...nak bergambar lah sebagai kenanganMySpace

2 comments:

TengKu FarHa said...

haha..sampai nk ambik gambar..msuk dlm blog k t..=)

asmaqhusna said...

opkos la....idola baru tu....sy ni peminat misteri dia....kih3

tabung untuk belajar ---->