Pages

Thanks my follower (^_^)

Wednesday, January 18, 2012

::Hobi Saya Kumpul Mengumpul::

Selamat Petang!!!
Masaa al Khair!!!

tengah2 mengemas barang tadi, asmaq tersenyum lebar tengok sesuatu...sesuatu...sesuatu...sesuatu yang asmaq kumpul. tak sangka ia menjadi banyak. nak buang sayang sebab itu salah satu hobi asmaq...mengumpul tiket. macam2 jenis tiket asmaq kumpul, tiket bas, rapid, komuter, kereta api dan tiket kapal terbang. tiket teksi dengan tiket feri je yang tak de. tak pelik kan hobi ni. saya sukaaaa (^_^)

tiket komuter

tiket bas transnasional
kenderaan yang asmaq guna untuk pulang ke kampung halaman

tiket kereta api
asmaq jarang balik rumah naik train sebab dia ambil masa yang lama untuk sampai ke destinasi kita.

tiket rapid
asmaq guna rapid dari kajang ke ukm dan ukm ke kajang.
kalau nak beli arang, kajang lah tempat asmaq membeli sebab tambangnya yang murah dan senang nak bergerak...heheee


tiket bas mini
bas mini adalah kenderaan alternatif untuk ke kajang jika rapid lambat sampai. tapi kena tunggu kat luar gate lah untuk dapat bas mini.....leceh sikit.

tiket kapal terbang
tiket MAS dan Egypt Air

haaa...ini tiket yang paaaaling asmaq sayang.
cuba teka tiket apa ni.
tarikh kat tiket tu yang penting, tarikh asmaq di'kidnap'.
macam teruk lak bunyi perkataan 'kidnap'....sebenarnya asmaq yang rela hati ikut orang yang asmaq tak kenal semata-mata nak gi jalan2. waktu ni asmaq berpegang kepada kata2 abang asmaq "kalau nak hidup, kena berani".
tiket tu adalah tiket kereta api kat mesir....lawa kan??

ini tiket roti....ops!

ahaaaa...itu lah hasil tabiat kumpul mengumpul. kau ada?
itu tabiat baru je timbul beberapa tahun yang lepas. tabiat yang lama dan masih kekal sampai sekarang adalah mengumpul key chain dan penanda buku.

2 comments:

nurul fiyda said...

hoby erk.. hehehhe

asmaqhusna said...

hobi and tabiat rasanya sama je kot...har3x

tabung untuk belajar ---->