Pages

Thanks my follower (^_^)

Thursday, January 5, 2012

::Muhasabah Diri...Sendiri Menyepi::

Assalamualaikum...
anda sedang keseorangan dan dalam kesepian?
meh kita sama2 muhasabah diri kejap...jangan duk termenung atau berangan macam Mat Jenin je..kang jatuh buah kelapa atas kepala tu....
muhasabah diri dengan lagu SENDIRI MENYEPI by Edcoudtic.
lagunya slow je tapi I like liriknya....layannnnn~


SENDIRI MENYEPI
Edcoustic


Sendiri Menyepi..

Tenggelam dalam renungan

Ada apa aku seakan kujauh dari ketenangan

perlahan kucari, mengapa diriku hampa…

mungkin ada salah, mungkin ku tersesat,

mungkin dan mungkin lagi…

Oh Tuhan aku merasa

sendiri menyepi

ingin ku menangis, menyesali diri, mengapa terjadi

sampai kapan ku begini

resah tak bertepi

kembalikan aku pada cahayaMu yang sempat menyala

benderang di hidupku..

Perlahan kucari, mengapa diriku hampa

mungkin ada salah mungkin ku tersesat,

mungkin dan mungkin lagi

Oh Tuhan aku merasa..

sendiri menyepi…

Ingin ku menangis, menyesali diri, mengapa terjadi

sampai kapan ku begini

resah tak bertepi

kembalikan aku pada cahayaMu yang sempat menyala

Oh Tuhan aku merasaaaaaaaa……

seeeeendiri….aku merasa sendiri..

sampai kapan begini

resah tiada bertepi…Ooohh..

Kuingin cahyaMu

benderang di hidupku.



akhir kata dari saya, isilah masa anda dengan perkara berfaedah dan sentiasa mengingati Allah SWT dalam melakukan rutin harian.
hapuskan perkataan "boring" dan "tak tau nak buat apa" dalam kamus hidup anda. bacalah Quran...bacalah Quran...jadikan ia sebagai rutin harian anda juga.
semoga kita semua berjaya di dunia dan di akhirat...insyaAllah...

No comments:

tabung untuk belajar ---->