Pages

Thanks my follower (^_^)

Wednesday, February 8, 2012

::Penghijrahanku ke Kelantan::

Assalamualaikum w.b.t.

Boss saya kata kalau nak bagi salam kena sebut secara penuh (^_^)
sambug balik cerita, selepas tamat final exam hari tu asmaq berhijrah balik ke Kelantan. Famili asmaq datang dengan dua buah kereta tu, bayangkan betapa banyaknya barang2 asmaq. kami bermalam di rumah pak cik asmaq dulu sebelum bertolak balik kelantan. al-maklum la kelantan ka jauh...kononnya....driver pun mesti la penat.

ni cousin asmaq yag suka bergambor...malas nak pusing2 gambar dia..hehee

selepas balik rumah, keesokan hari terus balik kampung merayakan Tahun Baru Cina (kononnya). best sangat sebab dapat berkumpul dengan saudara mara. lagi best asmaq masuk bendang dengan sepupu2. kononnya mereka nak tangkap ikan la kan, tapi sekor pun tarakkk...

ni la cousin asmaq yang suka sangat mengail...action je lebih...ikan nye tak de. yang dalam bekas tu dia tangkap lintah.

ni ambik gambar ala-ala ombak rindu la kan...ni bukan ombak rindu tapi angin rindu....hehehee...memang rindu kan angin kat sawah pun (^_^)

selepas balik kampung, asmaq berjimba dengan kawan2...ni aktiviti wajib kami bila cuti. rancangan asal nak pergi makan2 kat Restoran Dalam Taman kat Gua Musang. dah lama asmaq teringin nak maka kat situ. tapi kami silap hari daa...pergi hari jumaat, restoran tu tak bukak hari jumaat. then, ke KFC jugak la destinasi kami. then hen then, kami pergi merenung masa depan masing2 di tasik GM.

ni la kawan2 sekolah dulu...bila la depa ni nak kawin...tak sabor den nak merasa nasik minyak kawan2...huk3x

selepas itu asmaq keje la untuk seminggu, masuk jugak la kan sikit duit poket. sekarang asmaq dah seminggu menjalani latiha industri di daerah orang dalam negeri sendiri. kadang2 rasa macam tempat asing je kat sini...orang kelantan kata 'daghat'....hahhaa

ok, lain kali asmaq citer pasal pengalaman bekerja kat sini. baru je seminggu duk sini. nothing to say la. untuk sekarang asmaq rasa boring sebab tak dapat tugasan lagi...boss pun sibuk je. tak dinafikan timbul sedikit perasaan menyesal pilih organisasi ni. bukan tak ok, pengurusannya sangat baik. tapi nothing to do. harap2 lepas ni ada la kerja nya la kan. harap sangat2!!!

No comments:

tabung untuk belajar ---->