Pages

Thanks my follower (^_^)

Sunday, November 20, 2011

::Cuti...Cuti...tompang gumbira::

YAABEDAHBUDUUUU!!! 
cuti skoloh doh laaa...nak main puas2....nok gi deghak puas2...
enjoy...enjoy beb...
terasa macam baru keluar dari penjara kan teman2.
asyikkkk..

hohooo! berangan je lah asmaq oi. saya sedar saya bukan budak sekolah lagi. 
kepada adik2 di luar sana especelli my little brother, isi masa cuti ni dengan benda yang berpaedah ye...jangan main redah je. holiday tak bererti untuk rehat and enjoy.
buku jangan dilupakan...amalkan sikap suka membaca ok adik2.

kali ni nak share aktiviti asmaq masa cuti midsem hari tu.
asmaq main masak2 kek dengan kakak sulung asmaq.
beria bebenor dia nak wat kek karamel.
pes tyme lah kira kami wat kek ni.

sebelum masak...kek karamel...sila bagi bintang untuk kami (^_^)

selepas masak...kek karamel

magic kan...ada kawah lak tengah2 tu...unik betul kek kami...kome boleh wat can ni???

selepas dipotong...kek karamel

sebenor benornya kek kami tak menjadi...
mungkin sebab wat marinque tu tak jadi, so adunan kek bercampur dengan adunan karamel.
marinque tak jadi mungkin sebab tangan kakak asmaq yang pecahkan telur atau pun ayam yang menghasilkan telur tu kot, aktif sangat waktu bunting sampai pecah telur kuningnya...
tapi ini boleh dikira cubaan yang berjaya jugak lah sebab kek kami habis dimakan.
sedap tak sedap lain cerita...yang penting habis masuk ke usus masing2.

resepi kek ni asmaq rujuk blog masam manis. meleleh air liur asmaq tengok blog dia.
kepada kakakku sayang...don't give up ye. nanti kita cuba lagi. kena cari teloq ayam yang tak aktif baru ok sikit kot.

No comments:

tabung untuk belajar ---->