Pages

Thanks my follower (^_^)

Monday, June 14, 2010

dugaan...

bulan Rejab kembali lg... "ya Allah, berkatilah hidup kami di bulan Rejab dan Syaaban dan sampaikan hayat kami kepada bulan Ramadan"
hari sabtu lepas asma ditemani oleh x-rumet & ain. terimbas kembali kenangan waktu matrik dulu2...terubat sudah rindu itu...kami share makanan, share katil untuk tido & segala2nya kami share seperti matrik dulu...asma dengan x-rumet nama je satu ukm, tapi jarang jumpa...padahal fact kami bersebelahan je. dia fst & asma fep ^_^
tapi kegembiraan itu sementara sahaja...petang semalam asma mula panas dengan tindakan manusia yang tak tahu malu...sosej yang asma beli untuk buat stok makanan untuk 2 minggu lagi dah kena 'pow'...asma letak dalam peti...nak kate monyet yang ambik tapi takde kesan dan makanan lain pun tak diusik...makanan asma je hilang. hati ini terasa nak menyumpah je...tapi diri ini tak mampu....asma post status kat fb nak bagi tau sebab majoriti yang menghuni di blok asma ni ada fb asma...tapi tak tau la kalau ada orang lain yang masuk blok ni semalam...memang terasa geram sangat2...ye la stok makanan kita dah tak de...dah la nak gi beli makanan pun malas...nasib baik oat asma tak habis lagi :(
hari ni asma baru sedar yang asma dikelilingi oleh orang2 yang menyayangi asma...mereka banyak memberi nasihat dan kata2 semangat....alhamdulillah asma dah halalkan kepada orang berkenaan. tadi asma baru dapat nasihat daripada seorang kakak yang asma kenal di mesir...dia komen tempat post asma semalam...hampir menitis air mata ini bace komen dia:-
"moga kesabaran mu digantikan dengan ganjaran yang berlipat ganda di hari Akhirat...mungkin rezeki tu milik yang lain..kita hanya meminjam sementara..redha je lah ye adikku..:)..moga Allah gantikan rezeki yang lebih baik..Ya Allah murahkan rezeki ukhtiku ini..ameen..:)..doakan akak juge ye"
syukran kak balqis...asma sentiasa merindui kehidupan di mesir...rindu kat akhowat yang sentiasa memberi nasihat dan kata2 semangat...asma rindu makanan mesir....rakyat malaysia berbeza sangat dengan rakyat mesir yang suka menolong orang...insyaallah kte akan bertemu jua suatu hari nnt wahai kakak2ku di mesir...
terima kasih juga kepada sahabat2 dan kakak2 asma yang sentiasa suruh asma sabar...sabar...dan sabar...asma sentiasa bersabar dalam hal ini...alhamdulillah hati ini sudah sejuk...mungkin sebab keberkatan puasa dalam bulan rejab ini. semoga kesabaran hati ini sentiasa berkekalan dalam menempuh kehidupan yang penuh dugaan!



2 comments:

nas said...

erm..ko dak ukm upenyer??? ehehehhe..da tukar tempalte baru ek....baru terperasan...

asmaqhusna said...

ye laa...ukm...kos bisnes!

tabung untuk belajar ---->