Pages

Thanks my follower (^_^)

Sunday, August 14, 2011

::Celoteh Asmaq waktu Ramadhan #3#::

sebelum terlupa....asmaq nak share sikit nasihat2 cikgu yang asmaq jumpa sebelum bulan puasa hari tu.
dah macam adat, setiap kali cuti asmaq and the geng pergi kacau cikgu yang pernah mengajar kami dulu.

asmaq cuma nak share ape yang cikgu shazura cakap, cikgu yang mengajar masa asmaq form 3.
waktu tu kami citer2 pasal kawan2 yang sebaya dengan kami, yang dah berumah tangga.
ada yang bercerai, ada yang susah, ada yang beranak pinak, dan ada yang bahagia.
cikgu kata, lihatlah kehidupan orang lain untuk kita jadikan pengajaran.
alam berumah tangga ni bukannnya senang.
dan sentiasa lah berdoa supaya kita mendapat jodoh yang baik (asmaq tak ingat doa yang cikgu bagi).
umur kitorang ni dah boleh...bukan boleh, perlu fikirkan tentang hal jodoh dan hal rumah tangga.

orang2 disekeliling asmaq banyak yang kecewa dengan cinta....ada yang main kayu tiga, ada yang main olok2...orang yang asmaq tengok bercinta bagaikan nak rak sebelum kawin, bila dah kawin tak macam kawin pulak...masing2 buat hal sendiri...
alhamdulillah...ada jugak kawan asmaq bahagia sampai sekarang dengan husband dia...kalau kita sabar, insyaAllah bahagialah kita.

apa yang penting bagi asmaq, asmaq tak mau jadi macam kebanyakan orang disekeliling asmaq. harap2 asmaq dijauhkan dari perasaan sayang lebih2 kepada manusia. biarlah cinta ini tersemat di hati seorang yang bergelar suami. I want to be a good person, peliharalah akhlakku ya Allah......

SEMOGA ALLAH S.W.T. PERTEMUKAN JODOH YANG BAIK BUAT ASMAQ, ADIK-BERADIK ASMAQ DAN KAWAN2 ASMAQ SEMUA

No comments:

tabung untuk belajar ---->