Pages

Thanks my follower (^_^)

Sunday, June 20, 2010

# luahan hati #

huhu...tinggal satu hari je lagi nak exam...asma tak tau ape yang asma study. mata tgk nota tp fikiran melayang....shortsem ni banyak sangat dugaan asma terima...semakin hari semakin lemah hati ni....air mata plak sangat mudah mengalir...kadang2 nak gila dibuatnya. selesai satu masalah datang satu masalah baru. 2 hari lepas asma dah hantar laptop yang sakit tu ke low yat. sebulan baru bleh gi tuntut balik. terima kasih kepada sahabat asma, tengku farha yang sanggup korbankan masa temankan asma ke low yat. terasa diri ini sangat menyusahkan...kenapa la asma cuai sangat. tapi asma dah tau jalan nak gi kl tu. lpas ni harap asma tak menyusahkan org lagi. tapi pagi tadi skali lagi air mata ini jatuh. tak dapat nak tahan lagi dah. stor untuk shortsem takkan di bkak....asma terpaksa minta pakcik datang ambik barang...dah la dia sibuk dengan keje. tapi asma dah tak de jalan lagi...asma memang menyusahkan orang....spanjang laptop tak de di sisi, asma dah tak de tempat untuk luahkan perasaan, untuk bersembang, tida lagi kata2 nasihat....asma slalu berYM dengan seorang kakak klu hati ini terasa sunyi....tapi skarang....asma hanya mampu bermonolog sendirian...klu asma anta mesj dkat kakak tu pun, dia bkannya ada kredit nak balas. biasa laaa...cuti ni semua orang tak nak top up telefon...duit pun banyak melayang disebabkan masalah yang asma hadapi....skarang asma terpaksa print nota slide....huh! kalau la laptop ada, tak payah nak bazirkan duit print nota2 ni. hari ini asma nak habiskan masa dengan jalan2.... tak kisah la mane2 pun....nak tenangkan hati ini...smoga asma diberi ketengan dan ketabahan untuk menempuhi exam :'(

Monday, June 14, 2010

dugaan...

bulan Rejab kembali lg... "ya Allah, berkatilah hidup kami di bulan Rejab dan Syaaban dan sampaikan hayat kami kepada bulan Ramadan"
hari sabtu lepas asma ditemani oleh x-rumet & ain. terimbas kembali kenangan waktu matrik dulu2...terubat sudah rindu itu...kami share makanan, share katil untuk tido & segala2nya kami share seperti matrik dulu...asma dengan x-rumet nama je satu ukm, tapi jarang jumpa...padahal fact kami bersebelahan je. dia fst & asma fep ^_^
tapi kegembiraan itu sementara sahaja...petang semalam asma mula panas dengan tindakan manusia yang tak tahu malu...sosej yang asma beli untuk buat stok makanan untuk 2 minggu lagi dah kena 'pow'...asma letak dalam peti...nak kate monyet yang ambik tapi takde kesan dan makanan lain pun tak diusik...makanan asma je hilang. hati ini terasa nak menyumpah je...tapi diri ini tak mampu....asma post status kat fb nak bagi tau sebab majoriti yang menghuni di blok asma ni ada fb asma...tapi tak tau la kalau ada orang lain yang masuk blok ni semalam...memang terasa geram sangat2...ye la stok makanan kita dah tak de...dah la nak gi beli makanan pun malas...nasib baik oat asma tak habis lagi :(
hari ni asma baru sedar yang asma dikelilingi oleh orang2 yang menyayangi asma...mereka banyak memberi nasihat dan kata2 semangat....alhamdulillah asma dah halalkan kepada orang berkenaan. tadi asma baru dapat nasihat daripada seorang kakak yang asma kenal di mesir...dia komen tempat post asma semalam...hampir menitis air mata ini bace komen dia:-
"moga kesabaran mu digantikan dengan ganjaran yang berlipat ganda di hari Akhirat...mungkin rezeki tu milik yang lain..kita hanya meminjam sementara..redha je lah ye adikku..:)..moga Allah gantikan rezeki yang lebih baik..Ya Allah murahkan rezeki ukhtiku ini..ameen..:)..doakan akak juge ye"
syukran kak balqis...asma sentiasa merindui kehidupan di mesir...rindu kat akhowat yang sentiasa memberi nasihat dan kata2 semangat...asma rindu makanan mesir....rakyat malaysia berbeza sangat dengan rakyat mesir yang suka menolong orang...insyaallah kte akan bertemu jua suatu hari nnt wahai kakak2ku di mesir...
terima kasih juga kepada sahabat2 dan kakak2 asma yang sentiasa suruh asma sabar...sabar...dan sabar...asma sentiasa bersabar dalam hal ini...alhamdulillah hati ini sudah sejuk...mungkin sebab keberkatan puasa dalam bulan rejab ini. semoga kesabaran hati ini sentiasa berkekalan dalam menempuh kehidupan yang penuh dugaan!



Thursday, June 10, 2010

wahhh!!! blog b'wajah baruu :>

sanggup korbankan mase tido semata2 nak mngadap blog. explore blog time!!! blog hari ni ada bnda baru. so, asma tukar background.lawa tak???..rambang mte dibuatnya. mate ni dah ngantuk sbb malam tadi asma tak cukup tito gara2 nak kene bentang law tadi. alhamdulillah.....smua b'jalan lancar semasa kami bentang tadi. yang paling bestnya tyme nak abis klas....ada 4 group tak present lagi. mereka masing2 brebut nak present dulu. alih2 lectrr ckp "kejap2 kpd presenter2...kte sambung lain kali". hahahaha....sukanya gelakkan orang. tu laaa...sape suruh berebut akhir2 kelas. mujur group kami gi present awal. terima kasih kpd kawan2 yang telah m'jayakan presentation kte tadi. walaupun nampak macam kucar-kacir skit....but that is not bad!
lega rasenya lepas present tadi....
skang kena pikir pasal assignment plak!!!

sbelum present tadi punyalah cuak...sakit prut tiba2 je. ngada2 btul perut ni.hehe...ape tak nya...minum nescafe sejuk pagi2 lagi. nescafe tu buat smalam sbenarnya, tapi tak jadi minum takut tak leh tito... lpas tu sampai plak 1 msj dari kawanku "exited nak bagitaw...law sy dpt A+" 
msj ini btul2 m'cabar aku dalam law. but i'm happy sbb dia telah b'jaya dapat result cemerlang...tumpang happy skaki ye prenzzz. tahniah jugak kpd kawan2 yang telah m'dapat result hari ni. nampak gaya smua mcm puas hati dgn result masing2...asma pun snang tgk post2 diorang kat fb!!! like it...

Monday, June 7, 2010

hari2 eden bkak blog ni...smakin ska plak dgr lagu ni...besh2x!!!
utk lbih jelas lagi...ni eden nak translate lirik dia :)

LoVe & TruTh

I'm thikig about you so much                                                    
time doesn't stop for me                                                            
my empty heart still can't find your feelings                                 
I can never draw the same picture twice
but my emotions are just repeating
over and over again

let me listen to your love song
I stared at your profile
I want to know about you
now that I've met you

no matter how lonelyI get
I have a feeling we'll meet again
I don't need a reason
I know I can't turn back
with the way it is 
now I'll just becom apart of your memory,
right??
my emotions shone like the depths of tears..

let me listen to your love song
your profile...
I understand there's a person you're
gazing at right in front of you but...
please give me wings and believe that
just as with this song
I swear
I've decided to accept all the past

I hum the love song
I want to touch your smiling face
even though I know that there's someone you're gazing at
my love song never ends
I've already met you
it never will end
Love & Truth.....



Thursday, June 3, 2010



#result oh result#


hari ni dah bleh cek result ukm....aku perlu bersyukur...alhamdulillah...walaupun result tak semantop mane pun.
kadang2 nak nanges pun ada...tapi tak kluar air mata sebab aku cek result sambil mesej dgn besfrenku, toffy sya.
                                                                  ~thanks my frenzzz~

dia bagi aku kekuatan dan nasihat...dan dia jgk la org pertama yg taw result aku.
skang dia bg tips utk hadapi exam shortsem ni....
love you my frez.....
skali lg prasaan takut m'hantui...
takut utk b'dpan dgn pak cik aku yg kat putrajaya tusss...
dia yg slalu ambil berat pasal aku di sini spanjang aku duk di ukm ni...
dan slalu ambil tahu p'kembangan akademikku...

tabung untuk belajar ---->